09-06-2018, 20:33
Składniki:
Wątróbka drobiowa (ilość wg.diety)
½ białej cebuli
½ jabłka
2-3 łyżeczki oliwy
200 ml mleka
Pieprz, sól
Sposób przyrządzenia
Wątróbkę umyć i pokroić. Zalać mlekiem i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Cebulę i jabłko pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i podsmażyć cebulę z jabłkiem z dodatkiem soli i pieprzu.
Wątróbkę odcedzić od mleka, po czym podsmażyć na pozostałej oliwie z dodatkiem pieprzu. Po ok 8 minutach mięso posolić i dodać do niego jabłko z cebulą. Wszystko razem dusić pod przykryciem ok 5 minut. Najlepiej podawać z kaszą i ogórkiem kiszonym.
Wątróbka drobiowa (ilość wg.diety)
½ białej cebuli
½ jabłka
2-3 łyżeczki oliwy
200 ml mleka
Pieprz, sól
Sposób przyrządzenia
Wątróbkę umyć i pokroić. Zalać mlekiem i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Cebulę i jabłko pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i podsmażyć cebulę z jabłkiem z dodatkiem soli i pieprzu.
Wątróbkę odcedzić od mleka, po czym podsmażyć na pozostałej oliwie z dodatkiem pieprzu. Po ok 8 minutach mięso posolić i dodać do niego jabłko z cebulą. Wszystko razem dusić pod przykryciem ok 5 minut. Najlepiej podawać z kaszą i ogórkiem kiszonym.