KORDIALNE

Pełna wersja: Starał się udowodnić, że Ziemia jest okrągła i...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Starał się udowodnić, że Ziemia jest okrągła, ale stał się zwolennikiem teorii płaskiej Ziemi :ubawa: 

Jeden mieszkaniec amerykańskiego miasta Mandeville był pewny, że będzie w stanie rozwiać wszelkie wątpliwości i udowodnić, że nasza planeta jest kulą. Kupił więc kamerę wideo z bardzo dobrym zoomem, który powinien pozwolić mu zaobserwować wieżowce znajduje się po drugiej stronie jeziora. Budynki były oddalone od niego o 45 km. Mężczyzna chciał w ten sposób pokazać, że istnieje krzywizna powierzchni Ziemi i zobaczenie całych budynków nawet z dobrym przybliżeniem jest niemożliwe.

Internauta uznał, że jeśli planeta jest kulą, to w takiej odległości będą widoczne tylko górne piętra najwyższego budynku Nowego Orleanu znanego jako One Shell Square mierzącego 212 metrów wysokości. Jednak jego eksperyment skończył się fiaskiem. Amerykanin przeżył prawdziwy szok i w końcu zaczął wątpić w to, że Ziemia jest kulista.

Ze względu na wysokość wieżowca mężczyzna oczekiwał, że z powodu „krzywizny ziemi” zobaczy tylko górne piętra. Mówiąc najprościej uznał, że jeśli Ziemia jest okrągła, uda mu się zobaczyć tylko 15 górnych pięter, ale ku jego zdziwieniu ujrzał cały budynek niemal całkowicie. Przysłonięte było tylko kilka pierwszych pięter, a reszta była doskonale widoczna.

Eksperyment wywarł na nim tak wielkie wrażenie, że na swoim kanale YouTube przeprosił wszystkich zwolenników teorii płaskiej Ziemi, z którymi dyskutował w bardzo szyderczy sposób upokarzając tych, którzy wierzą w taką teorię. Tym samym zasilił szeregi zwolenników teorii płaskiej Ziemi, a szeregi sceptyków straciły wiernego zasadom nauki bojownika o prawdę.
zmianynaziemi.p

I bądź tu mądry :lol:
Tragedia :o :smutek: już na głupotę ludzką słów i nerwów brak
Płaskoziemcy już zbierają fundusze na jakiejś stronce i za nie organizują podróż do krańca ziemi.
Też gdzieś o tym czytałam
Ale tu chodzi o wręcz odwrotną sytuację, wierzył że ziemia jest płaska ale jego badania go
zaskoczyły, bo jego własne badania, potwierdziły właśnie, że ziemia jest okrągła a nie płaska.
Facet przeżył szok, to co tu głupiego, bo nie rozumiem...
"Starał się udowodnić, że Ziemia jest okrągła, ale stał się zwolennikiem teorii płaskiej Ziemi " tak pisze więc albo ja mam coś z głową albo jest źle napisane
Masz rację, to ze mnie jest głąb kapuściany... nie wiem jak ja to wczoraj czytałam, że inaczej zrozumiałam.
Spokojnie, zdarza się najlepszym :)
Mógł trochę poszukać w internecie to by dowiedział się, dlaczego jego eksperyment mu nie wyszedł. oczko
Poza tym jest pierdyliard innych dowodów, że ziemia jest okrągła.
Powierzchnia Ziemi nie jest idealną kulą.Może pomiędzy nim a obserwowanym punktem była jakaś wklęsłość.
Szkoda,że swojego eksperymentu nie przeprowadził na morzu jak już wielu to skutecznie robiło utwierdzając się w przekonaniu,że nasza planeta jednak jest okrągła oczko

Stron: 1 2