KORDIALNE

Pełna wersja: Nostalgia kontra nowoczesność czy stare gry kontra nowe
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czym kierujecie się  w wyborze gry i czy wygrywa w was nostalgia do  starych gier czy nowoczesność nowych tytułów.

Zapraszam do dyskusji.
Są dwie takie gry do których chętnie bym wróciła.
Pierwsza to PainKiller ale sama nie chcę w to już grać, fajnie by było gdyby był ktoś ze mną,to wtedy zrobiłabym dym. ubawa2
A druga to od zawsze Syberia, wszystkie trzy części ale czasu brak.

Może skusiłabym się na jaką nową przygotówkę ale bez RTG, taką na zasadzie jak Syberia, czyli przygodowo- logiczna bez
żadnego skakania jak powiedzmy w Tomb Raider.
Ale który PainKiller bo jest kilka wersji:
https://www.gry-online.pl/szukaj.asp
Painkiller

Painkiller Hell & Damnation

Painkiller: Black Edition

Painkiller: Overdose

Painkiller: Resurrection

Painkiller: Redemption

Painkiller: Recurring Evil

Painkiller: Battle Out of Hell

Z czego grałem tylko w Battle of Hell i Black Edition oraz Painkiller Overdose.
Nie wiem co tam już naprodukowali, ja skończyłam jedynkę i dwójkę, innych wtedy nie było.
Warcaby, bąbelki, szachy i pasjans.
Chyba przelicytowałem wszystkich.
Na pociechę, by mi nikt nie zazdrościł, dodam że raz na rok średnio zagram.
Wolę nowsze gry. Te starocie to może we wspomnieniach ładnie wyglądają, ale tylko. Ostatnio grałem w Diablo I , lubię tego typu gry, ale to już jest przestarzałe mocno. Grafika do dupy, nawet zbroja się nie zmienia na wojowniku jak się kupi nową, czasem nic nie widać, mechanika przestarzała. Dzisiaj nie da się w to grać a kiedyś spoko. Ale muzyka spoko dalej.

Lubię RPG, strategię.
Ze starych gier, to lubiłem Dyna soundblaster. Na nowych komputerach niestety się w to nie pogra. Są po prostu za szybkie.
Jest za to w internecie podobna bomowy Tom i Jerry. Czasami sobie z córką pogram.:)
(29-05-2019, 6:52)jozekkg napisał(a): [ -> ]Ze starych gier, to lubiłem Dyna soundblaster. Na nowych komputerach niestety się w to nie pogra. Są po prostu za szybkie.
Jest za to w internecie podobna bomowy Tom i Jerry. Czasami sobie z córką pogram.:)

Pogra się  ale do tego służy  emulator.

Wracając do tematu ja kieruje się  sentymentem  lubię  stare gry z famicoma.

Emulator jest niezbędny w dwóch przypadkach:

1.Gra nie działa na nowym kompie.
2.Nie posiadamy jej już  fizycznie.