KORDIALNE

Pełna wersja: Stworzenie studia gier
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czy można założyć  studio gier?

A może zgoła to nierealne ?

Zapraszam do dyskusji
Myślę że w zasięgu jest zrobienie studia gier mobilnych. Tylko teraz konkurencja jest bardzo duża i pełno tego. Liczy się dobry pomysł jak np. Angry Birds.
W realnej przestrzeni czy w internecie?
(19-07-2019, 15:12)hogan napisał(a): [ -> ]W realnej przestrzeni czy w internecie?

W  dowolnej.

Myślę  że  to niezbyt  realne.
Wszystko jest do zrealizowania ale inwestycje kosztują.
(19-07-2019, 22:47)hogan napisał(a): [ -> ]Wszystko jest do zrealizowania ale inwestycje kosztują.

Niekoniecznie:

Albo to

Autor tej gry generalnie nieźle na niej chyba zarobił.

https://komorkomania.pl/749,tworca-flapp...zy-geniusz
Miałam na myśli studio gier a nie takich gierek internetowych a takie studio kosztuje i to dużo.

Albo internetowe, to takie gdzie mają on line masę różnych gier własnych i to też dużo kosztuje.

Pojedyncze gierki oczywiście, że można robić praktycznie za darmochę, bo mój syn robi.
(20-07-2019, 10:25)hogan napisał(a): [ -> ]Miałam na myśli studio gier a nie takich gierek internetowych a takie studio kosztuje i to dużo.

Albo internetowe, to takie gdzie mają on line masę różnych gier własnych i to też dużo kosztuje.

Pojedyncze gierki oczywiście, że można robić praktycznie za darmochę, bo mój syn robi.

To akurat ciekawe.

Jakiego silnika gier używa ?

Co do  studia gier to można wynająć  dane pomieszczenie lub budynek.
Nie mam pojęcia jakiego silnika używa bo nie wcinam się w jego życie.

Najtańszy większy budynek na wynajem to koszt minimum 2 tyś. zł.