KORDIALNE

Pełna wersja: Gry a uzależnienie od komputera smartfona czy tabletu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czy da się  od nich naprawdę  mocno uzależnić  używają sprzętu  elektronicznego oraz jak to się  leczy.

Czy można wyleczyć  uzależnienie od komputera smartfona czy tabletu.

Zapraszam do dyskusji.
Da się uzależnić i okazuje się że, (poważnie piszę!!)uzależnienie od gier pochłaniało, nie wiem jak obecnie, więcej ofiar śmiertelnych niż narkomania czy alkoholizmem.
Osobiście spotkałem chłopaka około 17 letniego może i więcej który leżał na sali obok mojego ojca i innego starszego człowieka umierającego.
On byl już fizycznie uratowany, w dobre kondycji. Chyba dlatego umieścili go w sali obok umierającego by może alarmował w razie czego, a może tak wyszło.
W każdym razie jak rodzina wróciła do domu zastali go nieorzyhombdgo.
Karetka SOR I potem ogólny.

Nie byl w stanie przypomnieć sobie kiedy ostatnio jadł czy pil.
W Chinach wprowadzono zakaz gier dla młodzieży. Teraz mogą grać tylko jedną godzinę dziennie.
Ostatnio nic nie gram. Chyba przez to że te nowe gry da coraz głupsze w każdej nowej wpychają gejoze albo bieganie po planszy i zbieranie jakiś śmieci. Mówię o RPG.
A kiedyś potrafiłem np. w Skyrim grać 12 h godzin dziennie.
(15-09-2021, 9:00)satox napisał(a): [ -> ]Czy da się  od nich naprawdę  mocno uzależnić  używają sprzętu  elektronicznego oraz jak to się  leczy.

Czy można wyleczyć  uzależnienie od komputera smartfona czy tabletu.

Zapraszam do dyskusji.
Od wszystkiego można.

Tyle , że to nie gry, narkotyki, alkohole , hazard.... są winne.

To realne życie, coś w nim jest nie tak , staje się nieznośne, za trudne i się ucieka.

W cokolwiek, co pod ręką, gdzie jest dobrze.