KORDIALNE

Pełna wersja: Pomoc komputerowa
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Mam problem, może ktoś z was ma podobnie.
Laptop śmiga mi jak należy ale... na Facebook'u muli jak diabli.
Zalogowałam się na FB na profilu brata i tam chodzi normalnie. Tylko na moim dostaje głupawki.
Może ktoś pomoże ?

.
Może to wina czegoś, co u siebie umieściłaś- jakiegoś linka do treści na wolnym serwerze...
Wchodząc na FB na profilu brata oglądałaś też "z pozycji gościa" swój własny profil?
Jeśli na koncie brata oglądając swoje konto masz mulenie, to odpowiedzią jest jakaś zamieszczona przez ciebie treść, ale jeśli twoje konto nie muli, kiedy je oglądasz jako twój brat, to znaczy, że masz coś nie tak w ustawieniach własnych- może coś oczekuje twojej uwagi, czy moderacji...
Mam podobne zdanie jak Traf pieteczkka
Znalazłem temat o pomocy to piszę.Nie wiem czy tu można ale piszę..

Włączam dzisiaj kompa.Automatycznie połączył się z wi-fi chociaż nie mam ustawionej tej opcji i pojawiła się plansza,że muszę zrobić kopię zapasową i jakieś głupoty ponapisywane o One Drive czy coś takiego.Była opcja odłóż to na 3 dni to kliknąłem.
Co to się u mnie porobiło?
Co dalej mi biednemu z tym począć?
Nie mam konta w Microsofcie i wyłączyłem wszystko co się dało bezpiecznie bez ingerencji w system,co związane z nimi.
Ratunku..!
Jeśli nie masz One Drive, to obstawiam wirusa.
Mi kiedyś FireFox proponował konto dla przeglądarki, ale nie skorzystałem, bo mam w niej zapisane hasła i wolę by te hasła nie były na jakimś serwerze...
(16-08-2023, 10:09)Traf napisał(a): [ -> ]Jeśli nie masz One Drive, to obstawiam wirusa.
Mi kiedyś FireFox proponował konto dla przeglądarki, ale nie skorzystałem, bo mam w niej zapisane hasła i wolę by te hasła nie były na jakimś serwerze...
Dzięki..!
Niedawno odświeżyłem system a tu takie coś.Biednemu wiatr w oczy ;-)
Podejrzewam,że coś mi wtrynili ruskie do kompa,czego antywir nie uchwyci.Mam jeszcze Malwarebytes i też nic nie znalazł.Jeszcze raz przeskanuje!
Ostatecznie ściągnę RougeKiller i nim sprawdzę.
(16-08-2023, 10:17)Dezyderiusz napisał(a): [ -> ]
(16-08-2023, 10:09)Traf napisał(a): [ -> ]Jeśli nie masz One Drive, to obstawiam wirusa.
Dzięki..!
Niedawno odświeżyłem system a tu takie coś.Biednemu wiatr w oczy ;-)
Podejrzewam,że coś mi wtrynili ruskie do kompa,czego antywir nie uchwyci.Mam jeszcze Malwarebytes i też nic nie znalazł.Jeszcze raz przeskanuje!
Ostatecznie ściągnę RougeKiller i nim sprawdzę.
Co to znaczy odświerzyłem ?  Tak jak ja to widzę, to mikrosofty , google, antywirusy, to są dziś 'wirusy' , które robią nam bez zgody co chcą. Przy odświerzaniu cos ci sie mogło zupgradować .
Ja przez 40 lat nigdy nie miałem antywirusa, ale fakt że dziś już nad tym , też nie panuje.
Ja bym poszukał ... Nowych plików wykonywalnych od daty odświerzania.
Ja też nie instalowałem One Drive o coś mi wyskakuje czasem.
Dla spokoju bym przeskanował antywirusem.
(16-08-2023, 10:52)uii napisał(a): [ -> ]Co to znaczy odświerzyłem ?
Resetowanie systemu do stanu początkowego z zachowaniem plików osobistych towarzyszu..!
Chyba znalazłem "to coś"
Programik RougeKiller nic nie wykrył.
W wierszu polecenia wpisałem sfc /scannow i pierwszy raz w systemie wykryło mi coś z plikami CBS Log..(w windows 7 i 8 to było codziennością i na dodatek nie naprawiało choć powinno) a tu w 11 się zrobiła taka niespodzianaka.
Powtórzyłem czynność i już jest podobno OK..
Stron: 1 2 3