Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Problem z Windows 10

http://niezalezna.pl/90630-problem-z-windows-10

Problem z Windows 10
118
Dodano: 12.12.2016 [20:18]

[Obrazek: 148157032914538990630.jpg]
foto: (Rajesh Sundaram/freeimages.com)
Niektórzy z użytkowników Windows 10 po dokonaniu jednej z aktualizacji systemu operacyjnego mają problem z poprawnym działaniem komputerów.

Bywa, że aktualizacja oznaczona symbolem KB3201845 wywołuje nieustanny reset sprzętu. Użytkownicy mają też problemy z przeglądarkami internetowymi Google Chrome, Microsoft Edge szwankuje im także komunikacja Bluetooth.

Na razie nie wiadomo, co powoduje, że komputery mają tego rodzaju kłopoty.  Jeśli dojdzie do takiego problemu, specjaliści radzą, by uruchomić sprzęt w trybie awaryjnym.  

W sieci pojawiły się też sugestie, by wyłączyć automatyczne aktualizacje w Windows 10. 

Pozwoliłem sobie umieścić zawartość linku, podanego przez @bonaparte,go jako że na lapu żony i służbowych kompach wystąpiły podobne problemy. Pewnie już informatycy sobie poradzili. U mnie bez powodu zniknęła konfiguracja ip karty sieciowej i zanikła komunikacja Bluetooth. W tym samym czasie co na laptopie żony.
Ja już to sobie ponownie skonfigurowałem i na razie hula. Ciekawe co specjaliści powiedzą, w sprawie tych służbowych i laptopa.
Oczywiście tyczy się to Windows 10
Odpowiedz

Tak napisał kolega:

Po aktualizacji wszystko działa... Edge, Chrome, Bluetooth. Zero problemów.

Tym bardziej skłaniam się do twierdzenia, że największe problemy mają Ci, którzy nie mają czystej instalacji Windowsa, tylko kiedyś, być może jeszcze przed aktualizacją do Win 10, zmieniali cokolwiek w konfiguracji, rejestrach, czy maja niekompatybilne ze sobą komponenty komputera...

Udział Win 10 od lipca 15 stale rośnie, udział Win 7 stale spada, choć jest największy. Fakt, że Win 7 jest dobrym systemem nie znaczy, że Win 10 jest gorszym. To dwa różne systemy, w których Win 10 podąża za technologią. Niestety Win 7 ma swoje ograniczenia, które dla użytkowników nie podążających za nowymi technologiami nie są widoczne.

A to fachowiec jest.
Odpowiedz

Ja między 7 a 10 nie widzę różnicy.
Odpowiedz

Różnica jest dość spora, zwłaszcza w ustawieniach. Win 10, jest już zrobiony dokładnie pod tablety, telefony i pod
monitory dotykowe w komputerach. Tego nie ma w Win7, są jedynie aktualki ale nie równają się z Win10.
Przy żadnym systemie nie miałam nigdy problemu, mimo nawet tego, że sporo grzebię w kompie i programach. ubawa
Odpowiedz

Win98 był genialny. Co kilka godzin wyjąć wtyczkę z prądu i ruszał.
Odpowiedz

(14-12-2016, 20:43)przelotnyptak napisał(a):  Win98 był genialny. Co kilka godzin wyjąć wtyczkę z prądu i ruszał.

:ubawa:

Bez komentarza.
Odpowiedz

A ja pamiętam AmigaOS, to był dopiero system.
Wkładało się dyskietkę z Workbench i to było prawie jak Windows. :ubawa

[Obrazek: 250px-Amiga_Workbench_1_3_large.png]
Odpowiedz

Weź Ty przestań, taki system to pewnie małe dziecko by rozgryzło  :lol:
To jak cienka gierka a nie jak system.
Odpowiedz

To było coś takiego jak Windows tylko na Amigę.
Odpowiedz

Wiem co to było i było to nic w porównaniu z Windows. ubawa2
Odpowiedz