Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 13 głosów - średnia: 3.31
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moja teoria i czarna dziura

Moim zdaniem, jesteśmy od dawna pochłonięci przez czarną dziurę w kosmosie.

Skąd takie wnioski?

Stąd, że z jakiego byśmy miejsca na Ziemi nie wystartowali w Kosmos, to wszędzie otacza nas czerń.
Największa czarna dziura, jaką udało się zaobserwować w Kosmosie Astrologom, ma wielkość 46 milinów większą
niż Słońce a więc skoro istnieje tak wielka czarna dziura, to moim założeniem jest, że może istnieć też czarna dziura,
powiedzmy wielkości 1000 razy większa, która Ziemię, Słońce i inne Planety, dawno już pochłonęła.

Dodam, że czarne dziury, są jak odkurzacz i wchłaniają wszystko, co spotkają na swojej drodze.
Wchłaniają nawet inne, mniejsze czarne dziury, przez co powiększają swoją objętość.

Autor- ja hogan gwizdze 

A Ty co o tym sądzisz? Czy to jest możliwe?
Odpowiedz

Tak, jest to możliwe.
Odpowiedz

Co prawda jest to film  o czarnej dziurze  , lecz bardzo ciekawy i kto może niech obejrzy ,polecam i  wypowie  się na ten temat . 

Odpowiedz

Ogólnie o czarnych dziurach wiem sporo ale dziękuję za filmik.
Bardziej jednak interesuje mnie Wasze zdanie na temat mojej teorii. wsydzamsie
Odpowiedz

Nie znam się, ale skoro odkryto że wrzechświat cały się rozszerza, to raczej nie jesteśmy w Czarnej Dziurze ale w czymś odwrotnym do czarnej dziury.
Odpowiedz

Odwrotnością czarnej dziury, jest biała dziura a nie widać nic białego gdy zbliżamy się do Kosmosu.
Odpowiedz

Iza, skoro jesteśmy w czarne dziurze i możemy obserwować czarne dziury, czy to znaczy że istnieją dziury w dziurach?ubawa2
Odpowiedz

Tak Józiu, bo jest wiadome o tym(pisałam wyżej), że czarne dziury wchłaniają nawet inne czarne dziury.
Odpowiedz

(07-03-2018, 18:05)hogan napisał(a):  Największa czarna dziura, jaką udało się zaobserwować w Kosmosie Astrologom
ubawa

Tak do końca nie wiemy czym są czarne dziury i co się w nich dzieje.
Tak mi się tylko wydaje,że skoro nawet światło pochłaniają to i dla planet,gwiazd a co dopiero mówić o życiu nie są zapewne łaskawe.
Odpowiedz

Naukowcy twierdzą, że pochłaniają nawet czas, a więc to co napisałeś, w moim znaczeniu jest jak najbardziej
logiczne, że i nasza Planeta mogła być z jakieś 5 milionów miliardów lat temu(alb jeszcze z milion razy więcej- to tylko przykład)
wchłonięta i tak krążymy bez celu na swojej Planecie, zastanawiając się co jest dalej.
I kolejny mój wniosek, że nigdy nie dowiemy się co jest dalej, bo tylko krążymy w Kosmosie we wnętrzu Czarnej Dziury, między
tym wszystkim, co wchłonęła nasza Czarna Dziura.
Powinniśmy więc ograniczyć się do tego co nas otacza a więc ziemia, słońce, gwiazdy, kosmos.
A czasem gdy pojawi się jakiś ufoludek, to wszystko możliwe, że też wpadł w naszą Czarną Dziurę, latając sobie gdzieś
w bezgranicznym Kosmosie poza naszą Dziurą.
Dziś Astrolodzy boją się, że kiedyś wpadniemy w Czarną Dziurę ale uważam, że nie ma czego się bać, bo nadal żyjemy
a poza naszą Czarną Dziurą, może istnieje (a nawet na pewno) życie wieczne i wiele prze najróżniejszych form życia.

Druga rzecz jaką uważają za fakt naukowcy, że z żadnej czarnej dziury nie da się wydobyć. Wpaść można łatwo ale
wyjść się już nie da.
Powinniśmy więc być szczęśliwi gdy widzimy coś nowego, bo na tym kończą się nasze ograniczenia. No chyba, że zjawi
się w naszej Czarnej Dziurze ktoś spoza tego terenu i powie, że już milion lat temu znaleźli sposób jak wydobyć się z Czarnej
Dziury.

Bo w tym wszystkim, zastanawiające jest dlaczego nie możemy dotrzeć nigdzie dalej?
Dlaczego nawet będąc w Kosmosie, dalej widzimy tylko ten sam Kosmos?
Bo jesteśmy w otoczce Czarnej Dziury.

To tak jak wziąć piłkę pustą w środku i wstrzyknąć w nią mikroskopijnej wielkości kropeczkę, następnie dodać miliardy takich
kropeczek a wtedy zauważymy cały otaczający nas proces w Kosmosie.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Weryfikacja obrazkowa
Weryfikacja obrazkowa
Wpisz tekst znajdujący się na obrazku w pole poniżej. Ten proces pozwala chronić forum przed botami spamującymi.