Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 19 głosów - średnia: 2.63
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dlaczego masło jest tak drogie?

Masło tzw. osełka, waha się w cenie 7- 15 zł.

Dlaczego masło jest tak drogie, skoro w tym maśle, tak naprawdę jest najwięcej 92%(norma to 58%) masła w maśle?
Odpowiedz

(01-05-2018, 11:43)hogan napisał(a):  Masło tzw. osełka, waha się w cenie 7- 15 zł.

Dlaczego masło jest tak drogie, skoro w tym maśle, tak naprawdę jest najwięcej 92%(norma to 58%) masła w maśle?

Cena masła zależy od kosztów produkcji, no drogie jest to fakt.
Nie lubię margaryny, ani mix,ani innych wynalazków podobnych. Dziwnie to smakuje, sztuczne jest.
Odpowiedz

Dziwnie smakuje i ma w sobie więcej oleju roślinnego niż zwierzęcego, zwykłe oszustwo jak
chodzi o niby naturalne masło.
Odpowiedz

Moim zdaniem cena jest wywindowana dużo powyżej kosztów produkcji. Raczej badanie rynku wskazało ile jesteśmy w stanie zapłacić za ten produkt i tak jest. Możliwe że też jest zmowa producentów żeby któryś się za bardzo z niską ceną nie wychylił.
Ja kupuję masło w Niemczech. Do tego irlandzkie.
Odpowiedz

Zobacz Karbonku ile te masło ma procent, musi być podane na opakowaniu. Bo bardzo mnie to
interesuje i szukam całkowicie naturalnego masła od dawna.
Odpowiedz

W sumie to można kupić mleko od krowy i samemu sobie masło zrobić.
A dlaczego masło jest drogie? Myślę że jest lepsza koniunktura to i drożeje wszystko. Nawet chusteczki higieniczne pi 1 zł są a kiedyś były po 50 gr.
Odpowiedz

Jak by nie było problemu z mlekiem od krowy to z pewnością robiłabym swoje masło ale niestety, nie ma
takiej możliwości aby kupić mleko prosto od krowy.
Odpowiedz

(01-05-2018, 19:37)bonaparte napisał(a):  W sumie to można kupić mleko od krowy i samemu sobie masło zrobić.
A dlaczego masło jest drogie? Myślę że jest lepsza koniunktura to i drożeje wszystko. Nawet chusteczki higieniczne pi 1 zł są a kiedyś były po 50 gr.

W zasadzie to krowę by można było kupić. Bo prócz masła by był jeszcze nawóz do kwiatków na parapecie. :wink:
Masło jak i wiele innych produktów już dawno podrożało. Dobrze że tu temat odżył, bo ludziska już o tym zapomnieli.
W parze z podwyżkami idzie obniżka. Gramatury głównie i ingerencje w skład..
Nawet tyczy się to innych smarowideł. Np do pielęgnacji.
Odpowiedz

I co, trzymałabym tę krowę w domu? :lol:
Żeby kupić krowę, to wpierw trzeba mieć łąkę.
Odpowiedz

To krowa je?
Trawe je?
Może by jej sałatki robić?
Ja sobie jaja robię.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Weryfikacja obrazkowa
Weryfikacja obrazkowa
Wpisz tekst znajdujący się na obrazku w pole poniżej. Ten proces pozwala chronić forum przed botami spamującymi.