Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 3.04
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wymuszony celibat, a życie

Znalazłem taki artykuł:
https://www.o2.pl/informacje/ksieza-zapr...516771552a

Tak sobie myślę, że chyba jednak Kościół powinien znieść ten cały celibat, bo od niego księża dostają pierdolca...
Odpowiedz

Celibat to fikcja.. o czym może świadczyć bunt Kmiotów, wqrwionych rozpustą kapłanów.
Inna sprawa to pamiętniki zakonnic..

Skoro bóg powiedział idźcie i rozmnażajcie się, to nie miał na myśli rytuałow pierwszej nocy czy dorabianie potomstwa parafianom..
Tu cytat
"biskup, mąż jednej żony"

Skoro zapisano, to gdzie zgubiono?

Sam wiem, że bez seksu jest po prostu nudno, a ile może poprawić.

Więc, jaki celibat?
Acha, bo trzeba ukryć że jezus miał dzieci z marią magdaleną
Odpowiedz

Chcieliście moze do stanu kapłańskiego, źe tak was to fascynuje ?   jenyzor
Odpowiedz

Trochę mnie to dziwi, bo homoseksualistgów nie powinno ciągnąć do kościola, który jest wrogi gejom.
Celibat nie ma żadnego uzasadnienia jeśtli choidzi o pismo święte, bardziej wynika z historii kościoła.
Widać że to nie działa i chyba nigdy nie działało więc powinni od tego odejść. Jednak kościół nie chce odchodzić od takich podstawowych zasad.
Problem jest tak że typowy facet nie poradzi sobie bez wytrysku przez miesiąc. Po pierwsze jest to niezdrowe. Dwa po miesiącu facet może być pobudzony. Potem występują np. mokre sny itp. Z wiekiem chyba da się to bardziej opanować, ale to i tak jest problem. Jedyne rozwiązanie to masturbacja.
Wątpie żeby z powodu celibatu ludzie popadali w homoseksualizm. Raczej jest tak, że jest w katolickiej rodzinie osoba która ma skłonności homoseksualne. I idzie na księdza aby ten fakt ukryć, albo myśli że w kościele sobie z tym poradzi. W seminarium jednak może trafić na więcej takich delikwentów. I jeśli nie pójdzie w masturbację to może zaczać brać udział w zbiorowych homoseksualnych orgiach.
Taka jest moja teroria.
Odpowiedz

Cytat:Skoro zapisano, to gdzie zgubiono?

Nigdzie, bo najśmieszniejsze jest to, że Kościół wcale się tego nie wypiera.
Przyczyną wprowadzenia celibatu wcale nie było to, że tak napisano w Biblii.
Chodzi o majątek Kościoła, który stawał się coraz większy. Aby go nie stracić (dziedziczenie na żonę i dzieci) Kościół musiał wprowadzić celibat. Po śmierci proboszcza, biskupa, a nawet zwykłego wikariusza ich majątek nadal pozostawał własnością Kościoła, bo oficjalnie nikt po nich nie dziedziczył.
Dlatego też Watykan dość swobodnie podchodził i podchodzi do wybryków seksualnych kleru, bo oficjalnie to wciąż są kawalerowie, po których nikt nie dziedziczy, a dzieci księży mają wypłacane jakieś pieniądze (forma alimentów) ze specjalnego funduszu, by nie przyszło im do głowy jakieś dziedziczenie po ojcu.

Cytat:Acha, bo trzeba ukryć że jezus miał dzieci z marią magdaleną

Nic nie trzeba ukrywać. Żaden ksiądz Ci nie powie, że celibat istnieje dlatego, że Jezus był kawalerem (tym bardziej, że to mało prawdopodobne), tylko z zupełnie innych powodów. Kościół nie kłóci się z tym, że apostołowie mieli żony i rodziny, bo nie będą się kopać z koniem, normalnie to przyznaje.

Ciekawostka, w Kodeksie Prawa Kanonicznego celibat literalnie figuruje od... 1917 roku.
Odpowiedz

(21-09-2023, 19:30)bonaparte napisał(a):  Trochę mnie to dziwi, bo homoseksualistgów nie powinno ciągnąć do kościola, który jest wrogi gejom.
Celibat nie ma żadnego uzasadnienia jeśtli choidzi o pismo święte, bardziej wynika z historii kościoła.
Widać że to nie działa i chyba nigdy nie działało więc powinni od tego odejść. Jednak kościół nie chce odchodzić od takich podstawowych zasad.
Problem jest tak że typowy facet nie poradzi sobie bez wytrysku przez miesiąc. Po pierwsze jest to niezdrowe. Dwa po miesiącu facet może być pobudzony. Potem występują np. mokre sny itp. Z wiekiem chyba da się to bardziej opanować, ale to i tak jest problem. Jedyne rozwiązanie to masturbacja.
Wątpie żeby z powodu celibatu ludzie popadali w homoseksualizm. Raczej jest tak, że jest w katolickiej rodzinie osoba która ma skłonności homoseksualne. I idzie na księdza aby ten fakt ukryć, albo myśli że w kościele sobie z tym poradzi. W seminarium jednak może trafić na więcej takich delikwentów. I jeśli nie pójdzie w masturbację to może zaczać brać udział w zbiorowych homoseksualnych orgiach.
Taka jest moja teroria.
I masz sporo racji, nawet nie muszą mieć wyraźnych skłonności. Są jakoś ni przystosowani ,
sxukajw drogi dla siebie. Zajmują sie harcerstwrm, albo chórem jak katolicy to na kapłama.
A jak sie zamknie razem młodych facetó , wrażliwych, niezbyt przystosowanych do świata ,
to nawet jak nie byli ewidentnie homo , to część z nich na bank sie spedali.

A mnie ciekawi to co napisała G. W. Deko jakby w temacie  ubawa :

'''Śledztwo ws. imprezy seksualnej księży. "GW": Sexworker stracił przytomność,
nie wpuszczono pogotowia..... '' srutututu....

Troche nie kumam, oświećcie mnie. ubawa   Czy oni zamówili sobie męską kurwę i ten sierotka nie wyrobił i padł?
Czy to moze zwykła kurew była (żeńska)  i ją zajezdzili ubawa ?

Nowomowa Gazety Wybiórczej , czy poprawnoś politycznA turbo, sprawia że nie rozumiem.
Jebał pies czy prawda, czy nie  , ale co zaszło i z kim niby ?
Odpowiedz

(21-09-2023, 11:40)Traf napisał(a):  Znalazłem taki artykuł:

Tak sobie myślę, że chyba jednak Kościół powinien znieść ten cały celibat, bo od niego księża dostają pierdolca...

Przecież nikt im nie kazał, sami go ustanowili. Dawniej tego nie było i nie było problemu.
Do 1563 roku, mieli rodziny.
Odpowiedz

(22-09-2023, 0:44)hogan napisał(a):  
(21-09-2023, 11:40)Traf napisał(a):  Znalazłem taki artykuł:

Przecież nikt im nie kazał, sami go ustanowili. Dawniej tego nie było i nie było problemu.
Do 1563 roku, mieli rodziny.
Były wielkie problemy !!!
Celibat miał sens EKONOMICZNY i nadal ma.
Nie chodzi w nim o DUPCZENIE bądź nie.

Chodzi o małżeństwo i jego konsekwencje prawno ekonomiczne. O dziedziczenie, prywatne bogacenie się itp.

Wam antyPingwiniemu plemieniu tylko dupy w głowie  jenyzor a to zupełnie nie oto chodzi.
Odpowiedz

(23-09-2023, 21:03)uii napisał(a):  Wam antyPingwiniemu plemieniu tylko dupy w głowie  jenyzor a to zupełnie nie oto chodzi.
Nie jestem żadna 'wam' i fajnie, że wiesz lepiej ode mnie o co mi chodzi.

Chodzi jedynie o dziedziczenie majątku przez kleryków.
Odpowiedz

(21-09-2023, 20:18)uii napisał(a):  '''Śledztwo ws. imprezy seksualnej księży. "GW": Sexworker stracił przytomność,
nie wpuszczono pogotowia..... '' srutututu....

Troche nie kumam, oświećcie mnie.    Czy oni zamówili sobie męską kurwę i ten sierotka nie wyrobił i padł?
Czy to moze zwykła kurew była (żeńska)  i ją zajezdzili ?

Nowomowa Gazety Wybiórczej , czy poprawnoś politycznA turbo, sprawia że nie rozumiem.
Jebał pies czy prawda, czy nie  , ale co zaszło i z kim niby ?
Kilku księży pederastow zrobilo sobie na plebani impreze. Zamówili męska prostytutke. Żeby bylo z większym powerem wszyscy wzieli środki podniecające i popili alkoholem. Prawdopodobnie po tej mieszance prostytutce zaczelo nawalać serce i zemdlal. Księża wezwali pogotowie, ale się jorgli że może z tego byc dym i nie chcieli obsady karetki wpuścić na plebanie, więc ci wezwali Policję. Ci po wejściu do budynku znależli nagiego nieprzytomnego chlopa na podlodze i trzech rozochoconych księży. Prostytutke zabrali do szpitala. To co dalej dzialo się z księzmi to cyrk na kółkach, jak zawsze. Ale postawiono im zarzuty. tyle ze dla wymiaru sprawiedliwości są niedostepni, bo przeniesiono ich na odlegle parafie. Ot i cala historyja
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości