(21-09-2023, 19:30)bonaparte napisał(a): Trochę mnie to dziwi, bo homoseksualistgów nie powinno ciągnąć do kościola, który jest wrogi gejom.
Celibat nie ma żadnego uzasadnienia jeśtli choidzi o pismo święte, bardziej wynika z historii kościoła.
Widać że to nie działa i chyba nigdy nie działało więc powinni od tego odejść. Jednak kościół nie chce odchodzić od takich podstawowych zasad.
Problem jest tak że typowy facet nie poradzi sobie bez wytrysku przez miesiąc. Po pierwsze jest to niezdrowe. Dwa po miesiącu facet może być pobudzony. Potem występują np. mokre sny itp. Z wiekiem chyba da się to bardziej opanować, ale to i tak jest problem. Jedyne rozwiązanie to masturbacja.
Wątpie żeby z powodu celibatu ludzie popadali w homoseksualizm. Raczej jest tak, że jest w katolickiej rodzinie osoba która ma skłonności homoseksualne. I idzie na księdza aby ten fakt ukryć, albo myśli że w kościele sobie z tym poradzi. W seminarium jednak może trafić na więcej takich delikwentów. I jeśli nie pójdzie w masturbację to może zaczać brać udział w zbiorowych homoseksualnych orgiach.
Taka jest moja teroria.
I masz sporo racji, nawet nie muszą mieć wyraźnych skłonności. Są jakoś ni przystosowani ,
sxukajw drogi dla siebie. Zajmują sie harcerstwrm, albo chórem jak katolicy to na kapłama.
A jak sie zamknie razem młodych facetó , wrażliwych, niezbyt przystosowanych do świata ,
to nawet jak nie byli ewidentnie homo , to część z nich na bank sie spedali.
A mnie ciekawi to co napisała G. W. Deko jakby w temacie

:
'''Śledztwo ws. imprezy seksualnej księży. "GW": Sexworker stracił przytomność,
nie wpuszczono pogotowia..... '' srutututu....
Troche nie kumam, oświećcie mnie.

Czy oni zamówili sobie męską kurwę i ten sierotka nie wyrobił i padł?
Czy to moze zwykła kurew była (żeńska) i ją zajezdzili

?
Nowomowa Gazety Wybiórczej , czy poprawnoś politycznA turbo, sprawia że nie rozumiem.
Jebał pies czy prawda, czy nie , ale co zaszło i z kim niby ?